Ennen EDI (OVT) -käyttöönoton alkua huomioitavia asioita

Yleensä aloite EDI-liikenteen aloittamisesta tulee tilaajalta tämän tavarantoimittajalle, joka voi olla esimerkiksi jokin kaupan keskusliike. Ennen EDI-tietoyhteyksien käyttöönottoa kauppakumppanien on sovittava EDI-sanomanvälityksen käytön aloituksesta. Tähän vaikuttavat riittävät sanomavolyymit sekä sähköisen sanomavälityksen muut hyödyt. Lisäksi jo tässä vaiheessa on hyvä sopia käyttöönoton aikataulusta, sekä siitä, mitkä tietovirrat otetaan EDI-välitykseen mukaan. Tavallisimmin käytössä olevia tietovirtoja ovat tilaus, tilausvahvistus, toimitustieto/vahvistus ja lasku.

Kun perusteet on sovittu päästään aloittamaan EDI-käyttöönotto. Yleensä toinen kauppakumppani lähettää EDI-operaattorinsa kautta pyynnön aloituksesta joko toiselle kauppakumppanille tai tämän operaattorille -jos kumppanilla on operaattori käytössä.

Käyttöönoton aloituksen yhteydessä pidetään joko etäpalaveri yksityiskohdista tai käydään keskustelu sähköpostitse. Tässä läpikäynnissä on hyvä sopia ainakin seuraavista yksityiskohdista:

  • Vaikuttaako EDI-sanomanvälitys mahdollisesti tuotteiden tilaus/toimitusaikatauluihin tai logistiikkaan?
  • Sovitaan eri sanomatyyppien semanttinen sisältö / pakolliset tiedot sekä käytännöt - etenkin mahdollisen tilausvahvistuksen toimittamisessa on monia sovittavia käytäntöjä.
  • Sovitaan primääristi käytettävien tuotekoodien tyypit kuten esimerkiksi tilaajan-, toimittajan-, EAN-tuotekoodi sekä testauksessa käytettävät tuotekoodit. Usein testiympäristö ei vastaa tuotantoa, jolloin käytössä voi olla ei-aktiivisia tuotekoodeja.
  • Karkea tavoiteaikataulu eri tietovirtojen testaukselle: milloin ensimmäiset testitilaukset saadaan tuotettua ja niihin mahdollisesti muodostettavat paluusanomat.

Oletuksena kumppani- ja asiakasintegraatio sekä niihin liittyvät sanomien esitystapamuunnokset ja yhdysliikennekäytännöt on jo rakennettu aikaisemmin. Muutoin ne toteutetaan osana EDI-tietoyhteyksien käyttöönottoa, mistä löytyy kuvaus sivustollamme.


Petri Tammelander
Asiakaspalvelujohtaja
+358 500 425 735
etunimi.sukunimi@www.tradeconnector.fi
Ota yhteyttä!
Ota yhteyttä
Yhteystiedot
Myynti
+358 102 350 412
myynti@tradeconnector.fi

Pukinmäenaukio 4A 
00720 HELSINKI

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@tradeconnector.fi
Autamme yritystäsi menestymään nyt ja tulevaisuudessa.


    Löydät meidät myös